Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Var ska turisterna slänga sitt skräp?

/

Annons

Jag försökte i min iver över att få renhållningen i kommun att fungera att få kontakt med renhållningschefen Lina Eklund i mitten på maj. Hon har ännu inte svarat på mitt brev. Därför skriver jag ett öppet brev och hoppas på svar.

Vi är mitt i sommaren med ett livligt rörligt friluftsliv. Där jag befinner mig passerar ett stort antal turister. Vandrare, kanotister, fiskare.

En del kommer med bil, en del har vandrat långt eller kort. Några är svenskar, många är norskar, tyskar, holländare, danskar.

Var ska de göra sig av med sin soppåse?

Hur lite blivande avfall en vandrare än drar med sig ut i skogen, på fjället, till sjön så finns det alltid rester kvar, om än en minimal soppåse – men den finns!

Tidigare har jag kunnat hänvisa till en av kommunen utställd container. Den är borta!

Jag är fullt och fast övertygad om att det kommer att bli ett nedskräpningsproblem. Jag kan inte förstå hur man tänkt.

Alla som vistas i Härjedalen bor inte hos sig själv eller någon annan som ansvarar för soporna. Jag hoppas det är en miss i tankegången som hinner rättas till innan jag får plocka sopor efter vägen.

Tänk dig en vandrare, som åkt tåg till Ljusdal, klivit av bussen i Tännäs, vandrar i Rogenområdet en vecka och sedan ska sätta sig på bussen med soppåsen i famnen. För det är väl så det är planerat?

Eller tysken som flög till Östersund, tog bussen till Fjällnäs och bor i tält i skogen och på fjället tills det är dags att flyga hem. Undrar vad flygvärdinnan säger om hans sopor som handbagage?

Har Härjedalens kommun resonerat eller beslutat kring detta och det finns en lösning som jag bara missat?

Väntar spänt på svar.

Kerstin Persson

Tännäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons