Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför river Telia fungerande kopparledningar?

/

Annons

Vi är två fastighetsägare på Tjäderstigen 3 och 10 i Messlingen som är väldigt angelägna om att få in fiber i våra stugor. Enligt uppgift har Härjeån en anslutningspunkt i Messlingen cirka 2 250 meter från våra tomter.

Det är ju fantastiskt att det finns fiber så nära, men det verkar ju ändå omöjligt att kunna ansluta sig till nätet på grund av schaktningskostnaden som skulle landa på 160 000–200 000 kronor, enligt en muntlig offert från en lokal entreprenör.

För oss som tillbringar oerhört mycket tid däruppe och har tonårsbarn samt sköter arbetet, är bredband helt nödvändigt. På vårt område är det också i princip obefintlig telefonmottagning och därför är mobilt bredband uteslutet.

Jag har i dag adsl via koppartråd och det funkar klockrent, men nu ska Härjeån tillsammans med Telia av någon outgrundlig anledning riva ner detta. Hur kan ett gammalt statlig bolag som Telia få riva ner vår möjlighet till telefoni och bredband utan att erbjuda oss någon annan bredbandsmöjlighet?

Fiber till hela Sverige, javisst, men vad är poängen med anslutningspunkter som ligger flera kilometer från tomtgräns? Riva ner helt fungerande kopparledningar som fortfarande fungerar är det att hjälpa glesbygden? Gör om och gör rätt, säger vi!

Conny Vig och Lars Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons