Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många längtar efter andlighet

Annons

Den 17 september är det kyrkoval i Sverige. Du har då möjlighet att påverka hur kyrkan här i Härjedalen ska styras genom att använda din rösträtt. I Kyrkans Väl i Härjedalen hittar du ett partipolitiskt oberoende alternativ.

Vi lever i en föränderlig värld som ställer stora krav på oss. Behovet av trygghet och en fast punkt ökar. När tempot skruvas upp längtar många efter andlighet, stillhet och vila. Åter andra söker gemenskap för att bryta ensamheten. Människor på flykt kommer hit från en orolig värld.

Kyrkans Väl vill att vår kyrka ska vara en kyrka som möter människors behov och längtan. Det ska vara en levande kyrka med evangeliet om Jesus Kristus i centrum för allt arbete, där människor kan komma till tro och leva i tro. Tradition och kontinuitet är viktiga grundpelare.

Vi vill också att vår kyrka ska vara öppen och värna om alla människor i vår församling, ung som gammal. Det kan vi göra genom gudstjänster, diakoni, volontärarbete, barn- och ungdomsverksamhet, musik i alla dess former, omsorg om nyanlända, dop, konfirmation, bröllop och begravning.

Vill du vara med och bygga upp levande församlingar i Härjedalen? Lägg då din röst på Kyrkans Väl i Härjedalen.

Kyrkans Väl i Härjedalen

genom Helena Lindell, Eva-Britt Boij ,Helena Bondesson, Bengt Mårtensson, Eva Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons