Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med ett blödande hjärta för flyktingarna i Europa

Annons

Det skär i mitt hjärta när jag läser nyheterna nu. Flera hundra drunknar varje vecka när de flyr från krig och elände. Hela Europa måste hjälpas åt i stället för att bygga murar och stänga gränser som i 30-talets nazityskland. Förstår att Sverige och Tyskland inte själva kan ta hand om alla. Men hjälps vi alla åt så går det.

Vad gör då folk? Jo röstar på ett parti djupt rotat i nazismen där deras företrädare utrycker sig främlingsfientligt dagligen. Sen har vi girigbukarna som både ska ha ska äta och tar andras kakor FY för er. Allt handlar om ekonomi idag. Allt handlar om pengar och vem som har rätt till vems pengar. Det är tyvärr så samhället är uppbyggt och fungerar.

Den välfärd vi har i Sverige, kan vi inte dela med oss av den till de som blivit bestulen den på grund av krig? Så jag säger ungefär som Ljusberg sa i sitt tal. Ni girigbukar i Åre, Vemdalen, Funäsdalen, sparka av er pjäxorna, släpp stoltheten och hjälp till. Ett välkänt ordspråk är. "Girighet är roten till allt ont".

En god vän till mig sa. Jag tänker inte ingå i den skara som står vid gränsen och hotar en flyende livrädd far och hotar med döden bara för att jag vill ha kvar min starka välfärd. Mitt huvud kan inte jobba på de cylindrarna och det är en humanitär katastrof som alla måste bidra till att lösa. Var någonstans förlorade ni den mänskliga empati vi alla föds med och börjar mäta människoliv i pengar och volym? Vad i era liv gjorde att ni tappade begreppet medmänsklighet? Hur orkar ni?

Tar oss friheten att ändra hashtagen #detkundevaritjag till #detkundevaritdu

Ta hand om varandra: Daniel Bergström med bidrag av Johanna Hansson (V) Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons