Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet brev om biblioteket i Hede

Annons

Öppet brev till Patrik Byström, kulturchef i Härjedalens kommun:

Att frågan angående reducering av tjänst på biblioteket i Hede inte varit uppe i nämnden för bildning, fritid och kultur är häpnadsväckande. Bör man inte samtala med sina kollegor och inte köra ett eget race.

Du nämner "När en person säger upp sig är det bättre att inte tillsätta tjänsten än att tvingas till varsel". Var detta aktuellt?

Då du nöjer dig med endast en assistent på halvtid till Hede bibliotek, tycks du med andra ord undervärdera en bibliotekaries kompetens och utbildning. Vad har skola och utbildning då för ett värde? Som du vet består arbetsuppgifterna inte bara av att låna ut böcker.

Om 4,5 tjänst behövs i Sveg, hur kan det då finnas utrymme för att bistå Hede? Det låter orimligt, mera rimligt är det då att dra ner till fyra tjänster.

För gymnasieeleverna kan det inte möta något hinder att besöka folkbiblioteket, vilket ännu finns på Medborgarhuset. Här finns besparingar att hämta.

Så här skrev Henning Mankell: "Grundläggande kunskaper som att läsa och skriva: Biblioteket är en del i den processen, något som vi måste stödja. Om unga som gamla kan stimuleras av min berättelse som nått ut i obegripliga mängder böcker i hela världen så kan också någon annan förmedla sin. Vi får inte nöja oss med att se vad som redan är gjort, vi måste också tänka på vad var och en av oss kan göra, det är vad jag önskar mest av allt."

Projektet Svegs Folkets hus: "Ett samordnat Folk- och skolbibliotek i Svegs Folkets hus innebär att huset automatiskt får de personalresurser som en stabil och tillgänglig verksamhet behöver". Inte kommer det att gagna oss övriga i Härjedalen med avstånd upp till 20 mil. Vi där ute behöver kulturen närmare än så.

Biblioteket i Hede är ett stort och välutrustat bibliotek och hoppas att det så förblir.

Orolig lånetagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons