Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack Härjedalen!

Annons

Din text: För 41 år sedan fick vi som nyutexaminerade adjunkter jobb på högstadiet i Sveg. På den tiden var det ingen brist på behöriga lärare, tvärtom! Vår tanke var att stanna ett år och sedan söka oss söderut igen. Det var många unga lärare som anställdes samtidigt och alla hade vi samma tankar: "Vi flyttar troligen om ett år."

Men vi som kom i början av sjuttiotalet blev kvar. Varför? Vi trivdes med vår arbetsplats, med härjedalingarna och med landskapet. Många av oss fick barn och vi kände att i Sveg hade barn det bra. Här blev barnen trygga och de kunde delta i många aktiviteter; skidskola, skridskoskola, mulle, folkdans, scouter m m. För våra barn och för oss som föräldrar betydde folkdansen särskilt mycket.

Idag kan vi konstatera att vi är många som blev kvar ända till pensioneringen och vi kan dessutom tycka att vi har fått vara med om att påverka och ta stort ansvar för vårt arbete. Under många år fick vi bra fortbildning och tid till utvecklingsarbete. Vi kände stor arbetsglädje och upplevde många roliga stunder med elever och kolleger.

Nu lämnar vi Härjedalen och återvänder till Öland där vi en gång växte upp. Vi kommer att sakna mycket, till exempel det härliga försommarljuset och skidåkningen i fjällen på vårvintern. Naturligtvis känns det mycket vemodigt att lämna vänner och bekanta i Härjedalen, men det blir också spännande att börja en ny fas i livet. Vi skickar varma tankar och hälsningar till alla er som vi lärt känna under de här åren och hoppas naturligtvis att vi ska hålla kontakten. Kommer ni till Öland så hör av er!

Margareta och Alf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons