Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför vindkraft i Ängersjö

Tänk om! Åsikterna om att vindkraftsindustrin ska kunna rädda södra Norrlands inland och hindra avfolkningen är knappast hela sanningen.

Annons

Det är snarare tvärtom, i alla fall i Ängersjö. Vi som flyttade upp 2006 och har grundat varsin firma sedan dess funderar nu på en flytt till annan kommun ifall en etablering på Ängersjökölen/Sandtjärnberget blir verklighet! Varför då, tänker ni.

Långtgående planer att etablera småskalig fisketurism med bland annat Bed and breakfast i folkets hus i samarbete med folketshusföreningen, stug/husuthyrning (6-8 st över hela byn) eller återöppnande av Kojbyn 2016 i samarbete med byalaget – dessa saker kan vi helt enkelt glömma med vindkraftsparker runtom byn och i skogarna där det bästa fiskevattnet finns.

Undertecknad deltog på Fisketinget 2015 i Hede och kan försäkra kommunens fiskegrupp att inget från kontinenten vill åka upp minst 120 mil för att fiska och bo bredvid någon vindkraftsanläggning. Då är alla era satsningar på international fisketurism bortkastad tid och slöseri med pengar.

Attraktiviteten är inte bara själva fisket, helheten i naturupplevelsen är vad många tycker är viktigast och gör det värt att välja Härjedalen. Ingen annanstans i Sverige finns det fortfarande så gott om orörd natur med goda fiskevatten. Tror vi att folk ska komma upp till vindkraftskommunen Härjedalen?

Våra beräkningar är att parken kanske, i bästa fall, ger 2 jobb, men ni förlorar minst 3 företag vad vi känner till och ännu mera engagerade folk, bara i Ängersjö. Därmed är skadan större an nyttan.

Vi hoppas verkligen att allt kan lösa sig och att vi kan bo kvar i vår underbara och charmiga by i många, många år framöver.

Med vänliga hälsningar

Marco Buttelmann

Företagare i turistbranchen

Ordförande Ängersjö FVOF

Medlem Ängersjö Byalag

Styrelsemedlem Folkethusföreningen o Idrottsföreningen

Birka Steltner

Företagare Servicebranchen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons