Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng för damerna

/

Svegs hockeydamer fick med sig en poäng från helgens bortamatcher mot Färjestad och Nora. Mot topplaget blev det en klar förlust, 8-1, men mot Nora kom en poäng efter 2-2 vid full tid och sedan förlust på straffar.

Annons

Sveg kämpade tappert under helgen och tränaren Tommy Svensson är nöjd med lagets insats.

– Vi hade tio tjejer och fick en tidig skada i första matchen. Orken tröt något men jag tycker ändå att det krigades bra. Lite besviken är jag på att det blev för många enkla misstag mot Färjestad, säger Svensson.

I lördagens möte med Färjestad höll Sveg matchen jämn första tio minuterna men sen ramlade tre snabba in. I andra perioden slank ytterligare fyra puckar i nät och Tommy Svensson var måttligt nöjd inför sista perioden.

– Spelmässigt fungerar det bra men vi ger bort puckar och blir straffade direkt. I sista perioden var skärpan fullständig och då höll vi 1-1 i den.

Söndagsmötet med Nora bjöd på en annan matchbild. Nu var det Sveg som förde matchen.

– Vi skulle ha avgjort i de första två perioderna då vi skapade mycket och förde spelet. Det blir något pass för mycket men tjejerna är ju ovana att vara det offensivare laget. De blir bättre och bättre men det räckte inte hela vägen, säger Svensson.

Inför sista perioden gick Sveg hemåt för att värna om den poäng som laget hade.

– Tjejerna var trötta och vi försvarade och kontrade. Nora fick ett övertag men skapade ingenting framför vårt mål.

Förlängningen blev sedan mållös och straffar tog vid.

– Det är ju något av ett lotteri, den här gången hade inte vi flytet på vår sida, säger Tommy Svensson.

Mer läsning

Annons