Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter våldsamma tacklingen – Backlund flygs hem till Calgary

Han åkte på en tuff tackling mot Finland.
Nu står det klart att Mikael Backlund spelat klart i World Cup.
– Han är på väg tillbaka till Calgary just nu för att fortsätta sin rehabilitering där, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Annons

Mikael Backlund var återingen frånvarnade när Sverige gickpå is i Air Canada Centre i Toronto på lördaseftermiddagen lokal tid.

Centern har varit borta sedan i tisdags efter en tuff tackling i mömtet mot Finland.

Lagledningen har varit fåordig om västeråsarens tillstånd trots att hans klubb, Calgary Flames, gick ut och berättade att det rörde sig om en hjärnskakning tidigare i veckan.

Det återstod mindre än ett dygn till ödesmatchen mot Europa i World Cup-semifinalen – då släppte landslagsledningen att västeråsaren gjort sin sista match i turneringen.

– En liten uppdatering kring Mikael Backlund. Han är på väg tillbaka till Calgary just nu för att fortsätta sin rehabilitering där, säger förbundskapten Rikard Grönborg under lördagens presskonferens.

Hur ser du på det?

– Vi förlorar så klart en väldigt duktig center som vi använder i viktiga situationer. I penalty kill. Sedan är det synd för Mikaels egen del. Alternativ på forwardssidan… Alla spelare vi har nu måste vi använda.

Patrik ”Bulan” Berglund klev in och ersatte Mikael Backlund i matchen mot Nordamerika och lär få chansen igen.

Sverige hade sista förberedelserna inför söndagens tuffa uppgift mot Europa – ett lag man förlorade mot, 2–6, i sista träningsmatchen.

– Först och främst måste vi vara mycket mer fokuserade ändå. Vi spelade vår sämsta match. Vi måtste vara bättre över hela isen. Jag tror de hade fem till sex spelvändingar den matchen och det håller inte, säger Nicklas Bäckström

Laget och ledningen har varit tydliga med vad som gäller inför söndagens drabbning.

– Vi måste spela tajtare än mot Nordamerika. Vi måste ha en bättre start och vara redo från pucken släpps. Det är inte tillräckligt bra att komma ut som vi gjorde de första fyra till fem minuterna, säger Bäckström.

Henrik Lundqvist tvingades göra flera otroliga räddningar och höll Sverige kvar vid ett flertal tillfällen i den matchen.

– Han är stark mentalt och hatar verkligen att förlora. Jag älskar honom för det. Det är fantastiskt att se och jag hoppas att han fortsätter så, säger Bäckström.

Trots att spelet gått upp och ner har Valbosonen fått stort förtroende tillsammans med Filip Forsberg och Patric Hörnqvist.

– Jag tycker det är grymt. Det tar lite tid i alla uppställningar. Nu har vi tränat på och hållit oss till planen.

Henrik Lundqvist kommer från två starka insatser i Sveriges mål.

– Vi måste jobba hårt och smart tills saker börjar känns bra. Jag har mycket kvar innan jag känner mig bekväm. Den stora utmaningen var att hitta toppformen direkt. Vi hade bara några träningsmatcher på oss. Men, vi har några snäpp kvar, säger han.

Annons