Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högström och Hedberg vill visa vad de går för i Tre Kronor: "Kan mycket bättre"

/
  • Marcus Högström och Edwin Hedberg känner sig inte helt nöjda med sina insatser i förra veckans träningslandskamper på hemmaplan. I helgen får de förnyat förtroende i Tyskland.

Marcus Högström från Sveg och Edwin Hedberg från Östersund känner att de har mer att ge efter förra veckans träningslandskamper mot Schweiz. I helgen kommer nya chanser.
Både Högström och Hedberg får förnyat förtroende av Per Mårts till Tre Kronors träningsmatcher mot Tyskland.

Annons

Läs också: Efter debuterna – nu får Högström och Hedberg chansen igen i Tre Kronor

Svegssonen Marcus Högström, som spelat med Djurgården under den gångna säsongen, vill inte säga att det kom som någon stor överraskning att han nu är uttagen för nya landslagsuppdrag kommande helg.

– Jag har haft det lite på känn, säger Högström, som är glad över chansen att få förlänga säsongen med landslagsuppdrag och därmed inte behöva börja tänka på försäsongen redan nu.

– Man spelar hockey för att det är kul och inte för att hålla på med fys och grejer. Det är bara att spela på nu.

Högström är samtidigt inte helt nöjd med sina egna insatser under förra veckans landskamper på hemmaplan mot Schweiz i Ljungby och Ängelholm.

– Det var okej, men jag kan mycket bättre än så. Jag får ta och visa det i helgen.

Efter kommande helgs matcher mot Tyskland, som spelas på lördag och söndag, väntar ytterligare träningslandskamper mot Ryssland, 21 och 23 april, och Tjeckien, 27 och 29 april, innan VM i Moskva och St Petersburg startar 6 maj.

– Nu vill jag bara spela på och förhoppningsvis komma i lite bättre form, så får vi se hur långt det räcker.

Är det något speciellt i spelet som du känner att du inte har visat än?

– Det är helheten. Att vara lite hetare där ute och visa bättre vad jag kan.

Läs också: Marcus Högström klar för Spartak Moskva

Oavsett om det blir någon VM-uttagning eller inte kommer Högström att resa till Moskva senare i år. Han är klar för spel i KHL med Spartak Moskva till hösten.

– Det ska bli jättekul. Jag har siktat på det länge och det här blir en bra förberedelse, säger Högström, som kommer att flytta till Ryssland under juli månad.

Innan dess hoppas han hinna hem till Sveg för att hälsa på.

– Jag har inget planerat, men det blir någon spontan visit för att hälsa på familj och släkt.

Läs också: Edwin Hedberg aktuell för debut i Tre Kronor: "Jag trodde att jag flög under radarn"

Edwin Hedberg var under tisdagen hemma i Östersund i väntan på att resa till Stockholm för träningar med Tre Kronor under onsdag och torsdag.

Hedberg, som spelar i KHL-laget Medvescak Zagreb, har tidigare berättat för Sporten att uttagningarna till hans första landslagsuppdrag var överraskande. Men nu när han fått chansen vill han stanna så länge han kan.

– Det är grymt kul att få hänga på i två matcher till. Det var ett roligt besked, säger Hedberg.

Klart: Hedberg debuterar i Tre Kronor – uttagen till landskamper mot Schweiz

Precis som Högström känner Hedberg att han har mer att visa efter sina inledande landskamper mot Schweiz. Han noterades för en assistpoäng i det andra mötet, men det var den första matchen han själv var mest nöjd med.

– Det kändes bra, framför allt i första matchen. Jag hade pigga ben och allt flöt på rätt så bra. Andra matchen var jag inte lika pigg, men gjorde en helt okej insats.

– Man vill alltid spela bättre. Jag har några nivåer till att visa och jag skulle vilja hänga dit en puck också i kommande matcher.

Finns VM-drömmarna redan nu?

– Drömma får man alltid göra, men det är en lång väg dit. Det är många spelare som ska in och ut innan den truppen är spikad. Jag ska försöka göra så bra matcher som möjligt i de här matcherna nu, säger Hedberg.

Annons