Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kära återseenden när ÖIK tar emot Timrå och Björklöven

För tredje året i följd inleder Östersunds IK säsongen med en försäsongsturnering i Östersund arena. Laget tar emot allsvenska Timrå och Björklöven som tränas av två ÖIK-bekantingar.

Annons

Timrå IK återvänder för en tredje vända för att träningsspela mot ÖIK. Tidigare år har även Mora gästat Östersund arena, men denna gång blir det i stället allsvenska kollegan Björklöven som reser ned från Umeå. Två naturliga motståndare med tanke på de anknytningar till ÖIK som finns med Roger Forsberg som tränare i Timrå och Markus Åkerblom som ingår i Björklövens tränarstab. Dessutom återfinns hos "Löven" tidigare ÖIK-forwarden Fredrik Hetta.

– Vi har hittat bra upplägg med de här lagen, och så underlätter det så klart att vi har de här anknytningarna, säger ÖIK:s sportchef Micke Eriksson.

Två ÖIK-bekantingar gästar Östersund Arena. Markus Åkerblom assisterar Tommy Jonsson i Björklöven och Roger Forsberg leder Timrå.

Björklöven anländer redan på onsdagen och passar på att köra lite teambuilding innan matchandet inleds med ÖIK–Timrå på torsdag följt av Timrå–Björklöven på fredag och ÖIK–Björklöven på lördag.

– Vi får två jättebra matcher. Sen är det bra för dem också att möta ett lag där de förväntas styra spelet, säger Micke Eriksson.

Klubben ser gärna att träningsturneringen som alltså spelas för tredje gången är ett återkommande inslag på året.

– Det ligger väldigt rätt i tiden för dem (Timrå och Björklöven). Sen kanske det är lite tidigt för oss då vi bara har gått på is i en vecka, säger Micke Eriksson.

Se också: Mittmedia storsatsar i Östersund– livesänder tre toppmatcher i ishockey

Förutom bra matchning är förhoppningen även att publiken ska sluta upp i Östersund arena.

– Vanligtvis brukar intresset börja dra igång samma vecka så vi får se här de närmaste dagarna. Vi har märkt att det är lite intresse, även från Umeå och Timrå, så det är kul, säger Marcus Guslin på ÖIK:s marknadsavdelning.

– Jag skulle tro att det blir ungefär som förra året. Kanske att "Löven" kan dra lite mer folk än vad Mora gjorde, säger Marcus Guslin.

Värdarna ÖIK:s matcher är placerade så att de åtminstone inte krockar med lördagens allsvenska fotbollsdrabbning mellan ÖFK och Djurgården.

ÖIK och Timrå möts för tredje gången under försäsongsturneringen i Östersund arena.

För ÖIK:s del arbetas det fortfarande på en förstärkning till backuppsättningen, men ingenting är nära i nuläget. Klubben arbetar också på en lösning gällande tränarfrågan för J20-laget.

– Vi hoppas kunna ha en lösning på det under veckan, meddelar Micke Eriksson.

Se också: Huvudansvarig J20-tränare saknas i ÖIK – gick på is i måndags

Annons