Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Nu är det slut på uppvärmningen

/

Det blev en femetta när Juniorkronorna slog Danmark i JVM och stjärnan William Nylander levererade på nytt.

Annons

Den danska premiärskrällen mot Ryssland visade sig bli en tillfällighet i JVM. En poäng blev det då, och i inledningen av matchen mot Juniorkronorna så var det danskarna som tog tag i taktpinnen. Danmark pressade Sverige rejält, främst i power play-spelet. Danmark var på väg mot en ny skräll, kunde man tro då - men tack och lov så blev det inte så. Det var Sverige som tog ledningen och innan perioden var slut så stod det 3-0 på måltavlan. Det visar att när Sverige vill, så kan de också vinna den här typen av matcher utan problem.

Jag måste också fortsätta att ge beröm till William Nylander. Han har varit en av få ljusglimtar i Modo Hockey den här säsongen och är den starkast lysande stjärnan i Sveriges JVM-lag. Se bara på målet som gav 3-0 till Sverige. Nylander kom in från avbytarbåset, satte sig i en perfekt position i slottet och fick också pucken snyggt av Jacob de la Rose. En dragning och ett snärtigt skott senare fick publiken i Air Canada Center att jubla, precis som de kommer att få göra när Nylander tar sina första skär i Toronto. Det är bara att njuta av Nylander i JVM för han är en av världens största talanger just nu.

Måste också berömma Robert Hägg som trots sina individuella misstag mot Tjeckien har tagit revansch. Han spelar med pondus, bidrar med fysik och sin fina speluppfattning.

Lite negativ ska jag också vara, trots den komfortabla segern mot Danmark. Precis som mot Tjeckien var det för många individuella misstag, främst i egen zon. Nonchalans i kombination med stress gjorde att Danmark bjöds på några riktigt heta målchanser. Det får inte hända mot bättre motstånd, för då blir det mål i baken. Nu är det slut på uppvärmning för Juniorkronornas del.

Annons