Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs IK Hockey fick landslagsträning – av Ida Ingemarsdotter

På måndagskvällen samlades både damerna och herrarna i Svegs ishall för att lyssna och lära av Svenska landslagets längdskidåkare Ida Ingemarsdotter, som är Svegare i grunden.

Annons

Både damerna och herrarna var samlade för den gemensamma träningen och teorilektionen som Ida Ingemarsdotter höll under måndagskvällen i Svegs Ishall.

Teori och fys stod på schemat. Ingemarsdotter pratade om kosthållning och om hur spelarna ska äta. Hon pratade också om laget som ett team.

– Kom ihåg att ni är ett lag och det är viktigt att ni stöttar varandra, sa Ingemarsdotter till hockeyspelarna som satt i avbytarbåset och lyssnade.

Efter teorin fick spelarna träna tillsammans. Styrka och balans, kombinerat med uthållighet är knepet menar hon.

Ida Ingemarsdotter har deltagit i 6 VM och 2 OS och hon har sammanlagt 8 mästerskapsmedaljer.

– Jag vill ge spelarna nya tips och trix så att deras motivation för barmarksträningen fortsätter och ökar, sa Ingemarsdotter.

Magnus Persson, ordförande i Svegs hockey sektion, är den som haft kontakt med Ingemarsdotter under våren.

– Tanken är att vi ska lyfta statusen på barmarksträningen eftersom att den är nästan viktigare än själva isträningen, det är nu vi bygger upp kroppen, sa Magnus Persson.

En ishockeyklubba kan fungera utmärkt som träningsredskap under barmarksträningen. Lisa Larsson gör frivändningar och nöter teknik.

Annons