Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor klara för VM-final efter PP-succé: "Vi är underdogs – det är kanon"

Tre Kronor började leverera på allvar i numerärt överläge – då tog sig svenskarna till VM-final mot Kanada.
– Jag tycker vi kom i gång i andra när vi fick lite PP och självförtroende. När du spelar bra i PP så får du självförtroende även i fem mot fem, säger Nicklas Bäckström till C More.

Annons

Tre Kronor är klara för VM-final efter seger över Finland.

Alexander Edler gav Tre Kronor en drömstart med sitt tidiga 1-0-mål, men lyckan blev kortvarig. Bara minuter senare kvitterade Finland.

I den andra perioden kunde Tre Kronor dra ifrån efter att laget börjat leverera i numerärt överläge. Johan Klingberg gav svenskarna ledningen igen och sedan svarade William Nylander för 3-1 i slutet av dem andra perioden. Med bara fem minuter kvar av matchen satte Joakim Nordström matchens slutresultat 4-1 – målet var hans första landslagsmål i karriären.

– Jag tycker att vi så sakteliga åt upp dem, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg till C More.

Tre Kronor ställs nu mot Kanada i VM-finalen i morgon kväll. Ett Kanada som låg under mot Ryssland med 0-2 inför den tredje perioden men lyckades vända semifinalen och vinna med 4-2.

– Perfekt. Vi är underdogs, det är kanon. Det är aldrig fel att spela final mot Kanada, de är ett oerhört skickligt lag men det är vi också, säger Bäckström.

– Våra spelare spelar mot deras spelare och till och med i samma lag varje dag så det är inga hemligheter i morgon utan må bästa lag vinna, säger Grönborg.

I bronsmatchen ställs alltså Finland mot Ryssland.

Annons