Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italienska brandflygarens fina tack till svenska folket – och volontärerna i Sveg: ”Vi fick det bästa tänkbara stödet”

 
Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018
Visa alla artiklar

De har hyllats stort för sina insatser vid skogsbränderna runt om i Sverige.
Nu riktar en av de italienska brandflygarna ett jättetack till brandkåren, det svenska flygvapnet, MSB samt volontärerna och flygplatspersonalen i Sveg som supportat och stöttat dem.
"Vi fick det bästa tänkbara stödet", skriver Raoul Blasi på sin facebooksida.

De italienska brandflygarna har varit stationerade på Örebro flygplats två gånger under sommaren. Först återvände de till Italien, men kallades snabbt tillbaka när läget i Sverige förvärrades.

Ett särskilt tack går till volontärerna i Svegs området

Tillsammans har de hjälpt räddningstjänst att bekämpa lågor, brandmän att bomba med vatten – och räddat många personers hem.

De har hela tiden utgått från Örebro, och riktar nu ett stort tack till alla de som hejat på dem, hjälpt dem med mat och vatten samt stöttat dem i deras arbete.

TV: Här vattenbombar de branden i Kårböle – se italienska pilotens egna filmer från cockpit

Raoul Blasi skriver på facebook att "Brandmännen och det svenska försvaret var utmärkta värdar under all den tid vi spenderade på Örebro flygplats. Ni ska vara stolta över dem eftersom de gjort ett bra jobb."

Han fortsätter senare med att hylla volontärerna och flygplatspersonalen i Sveg:

"Ett särskilt tack går till volontärerna i Svegs området och flygplatspersonalen som kunde erbjuda gratis mat och dryck under våra tankningsstopp vid deras flygfält. Tack så mycket... Jag uppskattade verkligen er hjälp", skriver Blasi och fortsätter:

"Ni har ett fantastiskt land med massvis av skog och vackra sjöar som ni måste se till att bevara. Jag återvänder hem, men jag ber för att ert land kommer att ta sig ur detta kritiska läge så snart som möjligt."

Efter evakueringen - Gabriella tillbaka i Huskölen: "Jag ska vattna blommorna och titta på Ljusnan"

SCA öppnar journummer för branddrabbade skogsägare: "Många vet inte vart de ska vända sig, vi vill kunna vara ett stöd"