Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även Alsens andralag klättrar en division – Sveg/Hede riskerar nedflyttning

Den dramatiska sista omgången i herrfemman slutade med att Alsens andralag vann serien, utan att spela, och går upp i fyran nästa år. Sedan hänger det på Tandsbyn i division 3-kvalet om även Järpen går upp eller Sveg/Hede åker ur.

Annons

Läs även: Dramatisk slutomgång i herrfemman – sex lag inblandade i strider om upp- och nedflyttning

Tandsbyn laddar för historiskt kval: "Hoppas vi kan locka lite extra folk från byn"

Alsenjubel sedan laget säkrat serieseger i herrfyran och uppflyttning till division 3 nästa år. I helgen följde klubben andralag efter och säkrade, utan att spela, serieseger i division 5 J/H och spelar i fyran 2017.

Upplägget inför slutomgången var närmast osannolikt med sex lag inblandade i streckstriden. Där fanns dock inte Alsen 2 med.

De hade spelat färdigt redan innan lördagens drama. Där fick de nervöst hålla koll på mötet mellan serietvåan Järpen och Fåker, då Järpen kunde passera vid seger.

Men Järpen fick aldrig hål på Fåkers målvakt Kenneth Persson hemma på Röjsmons IP. Matchen blev mållös och därmed stannade Järpen som tvåa och Alsen 2 vann division 5 och är klart för herrfyran nästa år.

Även Järpen kan få följa med dit upp. Men då krävs det att Tandsbyn vinner kvalet till trean.

I nedre delen av tabellen försvann Hammerdal redan innan årets serie startade då de tog beslut att kliva ner till sexan. Men om Tandsbyn inte klarar kvalet och blir kvar i herrfyran nästa år, så blir det ytterligare ett lag som åker ur femman.

Den striden för att undvika sistaplatsen och riskera nedflyttning stod mellan tre lag i lördags. Sveg/Hede låg bäst till som trea från slutet, sedan FC Kamelerna, medan Offerdal 2 låg sist.

Där var det ju också så raffinerat att Offerdal 2 och Sveg/Hede möttes på Offerdalshägna. En match som aldrig blev spännande. Offerdal stack ifrån direkt och vann till sist med 11–1.

Med en usel målskillnad var därmed Sveg/Hede passerat av Offerdals andralag. Dessutom fick Kamelerna till det sista halvtimmen hemma mot Ragunda, och med tre mål där säkrade de fortsatt spel i femman nästa år, och lämnade sistaplatsen till Sveg/Hede.

Beroende på resultat för Tandsbyn i kvalserien till trean så blir det alltså antingen uppflyttning till fyran för Järpen eller nedflyttning till sexan för Sveg/Hede. Svaret på vilket det blir ligger tre veckor bort.

Sluttabell och alla resultat i herrfemman J/H (OBS! Strecken är lite missvisande)

Följ kvalet till herrtrean med Tandsbyn här – tabell, resultat och spelprogram

Annons