Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatisk derbyseger för Lillhärdal

Härjedalsderbyt mellan Lillhärdal och Hede blev en kamp in i det sista. Med tio sekunder kvar på matchklockan avgjorde hemmalagets Samuel Ohlsson då han tåade in 2–1 till Lillhärdal.

Annons

Det var mera kamp än skönspel på Solberga under nationaldagen. Båda lagen öppnade dock piggt och lyckades spela sig fram till några chanser och Lillhärdal tog tillvara på en då ett misslyckat hedeuppspel bröts och hamnade hos David Larsson som chippade över Hedes målvakt Andreas Ekberg.

David Larsson gjorde Lillhärdals första mål i derbyt mot Hede. Här i en duell med Mattias Bergström.

Nu hade Lillhärdals ledningsmål ingen förlösande effekt på matchen utan det blev allmer kamp och mindre spelmässiga kombinationer. Tempot var det inget fel på men antalet bra avslut under resten av halvleken var lätträknade.

I andra halvlek rivstartade Lillhärdal med ett par snabba anfall och de flesta var säkra på att de skulle tilldömas en straff redan i första minuten efter en hård tackling men spelare och publik vädjar förgäves då domaren anser att bollen spelas undan. Senare kommer ytterligare en liknande situation men med samma resultat.

Oreda i gästernas försvar gör att Lillhärdal kommer igenom och är nära sitt andra mål flera gånger men avsluten bränns eller räddas av Ekberg i Hedemålet. Gästerna gör en del förändringar och stabiliserar sitt försvarsspel och ställningskriget tar åter vid. Lagen turas om att anfalla men såväl Emil Dahlsten i hemmamålet och Andreas Ekberg i Hede håller tätt.

Hede får sedan ett lyft då de chansar med att sätta in Gustav Bromée som inte kunde starta på grund av skada. Minuten efter sitt inhopp gör han behärskat 1-1 efter en fin framspelning från Hazem Aden vilken själv sedan har en jättechans att ge Hede ledningen minuten senare men avslutet hamnar i famnen på Dahlsten.

Matchens sista målskyttar, Samuel Ohlsson och Gustav Bromée, i en duell ute på mittplan.

Kampen böljar sedan vidare och ser ut att sluta oavgjord. I matchens allra sista sekunder får Lillhärdal en frispark vid mittlinjen. Den lyfts mot mål och efter lite kalabalik tåar Samuel Ohlsson in bollen från nära håll. Rättvist, ja kanske för Lillhärdal skapade definitivt fler avslut.

Det var stort missnöje bland Hedes spelare efter Lillhärdals segermål då de ansåg att domaren blåst i sin pipa när bollen redan var i spel vilket fått några försvarare att stanna upp.

– Ett horribelt domslut i samband med målet. Domaren pratar med oss att vi ska hålla ner armarna och blåser i pipan när bollen redan är i luften mot straffområdet, vi är flera stycken som slutar att spela. Domaren sa att han blåste igång spelet men det lurade ju oss rejält eftersom frisparken redan var slagen, påpekar Lars Nilsson, spelande tränare i Hede.

– Men det jämnar väl ut sig, de skulle ju ha en given straff i början av halvleken. Annars var det en bra domarinsats, Vi däremot spelade riktigt dåligt, säger en besviken Nilsson.

– Jag tycker att det är en typisk derbymatch med mycket kamp där inga ytor ges. Jag är nöjd med mina spelare och alla gjorde vad de skulle. Sett över hela matchen tycker jag att vi förtjänar segern även om segermålet kom först i slutsekunderna och på ett struligt sätt. Jag har svårt att säga något om det för jag hörde ingen signal, kommenterar Anders Roos, tränare i Lillhärdal.

Lillhärdal–Hede 2–1 (1–0) Målskyttar: 1–0 David Larsson, 1–1 Gustav Bromée, 2–1 Samuel Ohlsson.

Annons