Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede slog serietrean borta

Hede har haft en tuff period i fyran och efter tre raka förluster kom en efterlängtad seger med 1-0 när laget mötte serietrean Offerdal på bortaplan.

Annons

För Hede var det en mycket viktig trepoängare som hämtades in på Offerdalshägna.

– Hade vi förlorat den här skulle vi teoretiskt kunna ligga näst sist efter omgången och det är ju en plats som vi inte riktigt hör hemma på, säger tränaren Stefan Persson vars lag har haft en rejäl måltorka på slutet.

– Defensivt släpper vi inte till mycket. Sen är det inte så att vi radar upp egna chanser i matcherna men bollen vill inte in.

Matchen mot Offerdal präglades också av mycket ställningskrig. Lagen hade en varsin skaplig chans i första halvlek, Hedes hängde riktigt på ett hårstrå då Joel Sjövold var ytterst nära att nå Jesper Perssons inlägg och nicka bollen i öppet mål.

Inför andra halvlek pratade Hede om att skjuta lite mer, särskilt från håll då målvakten i hemmalaget stod väldigt långt ut i straffområdet. Några riktigt heta chanser skapades ändå inte före inbytte Fredrik Jonasson snappade upp en boll mitt på motståndarens planhalva. I stället för att ta emot och hantera bollen lyfte han den direkt mot Offerdals mål där målvakten fick se bollen segla otagbart över huvudet.

– Rutin och känsla är värdefullt och för oss var det ett grymt viktigt mål, säger Persson.

Jonasson var ytterst nära att bli tvåmålsskytt då han några minuter senare slog en målvaktsretur i mål men linjemannen hittade en offside som var mycket tveksam enligt Hedes tränare.

I slutminuterna lyfte Offerdal många långbollar men Hedes försvar var stabilt och Andreas Ekberg fick hålla en välförtjänt nolla.

Niclas Schwartz, lagkapten i Hede, drev på sina mannar till en vinst mot serietrean Offerdal.

Annons