Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede tappade orken i andra

Som väntat blev seriesuveränerna Alsen för svåra för Hede. Efter en jämn och bra första halvlek tog Alsen över i andra och vann rättvist med två mål.

Annons

Det är endast Hede som lyckats tagit poäng av serieledande Alsen då de spelade oavgjort i våras på Bleckåsvallen. Och det märktes att det var ett revanschhungrigt Alsen som satte ett högt tempo under fredagskvällen i Hede. De tog snabbt kommandot och skapade gång efter annan farligheter men hemmamålvakten Andreas Ekberg verkade omöjlig. Och de gånger han inte räddade smet bollarna utanför. Men hedegänget jobbade sig in i matchen samtidigt som gästerna verkade bli frustrerade och tappade fokus. Hede skapade ett handfull fina chanser och men några mål blev det inte.

Spelmässigt en bra första halvlek där Hede ryckte upp sig ordentligt efter de senaste matcherna. Men laget har fortfarande svårt att skapa och framförallt avgöra i offensiven. Efter 0-0 i halvtid blev det Alsen för hela slanten i andra.

Dryga 8 minuter hade gått då gästerna fick en vänsterhörna, den rensades av en back ut till Alex Mårtensson som drog till med ett skott från 20 meter. En perfekt snedträff och en skymd Ekberg i målet fick se bollen smita in vid hans högra stolprot.

Efter dryga halvtimmen smäller det igen. Love Öien väggade snyggt och slet sig fri till höger och satte bollen säkert i nät. Alsen spelade sen av matchen och Hede, som tröttnade rejält i andra halvlek, hade svårt att skapa något framåt.

Hemmalaget hade sin klart bästa i målvakten Andreas Ekberg och unge Mattias Bergström som plockade bort skytteligaledaren Jon Persson som inte kom till ett enda avslut.

Matchfakta

Hede IK - Alsen IF 0-2 (0-0)

Mål: Alex Mårtensson, Love Öien

Domare: Emanuel Vikander, Östersund

Publik: 88

Annons