Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herrfotbollen återuppstår i Vemdalen

Efter många år i träda från herrfotboll så kommer det åter att spelas seriespel i Vemdalen. Föreningen har startat ett utvecklingslag tillsammans med Hede och längtan efter matcher på Vemvalla är stor både hos publik och spelare.

Annons

Att starta ett lag i sexan ligger förstås långt från VIFs glansdagar på 1970-talet men i föreningsdödens tider så är det ändå roligt att det åter spelas på traditionsfylld mark.

– När damlaget i Vemdalen spelade var det välfyllt på läktarna och det pratades fotboll i byn. Det vill vi också vara med och uppleva, synd bara att inte damlaget finns kvar, säger Anders Brandén som är en av flera som tagit på sig att ha hand om laget.

Anders Brandén tror att publiken kommer att få vara glada många matcher för samarbetet med Hede gör att det finns en stark trupp.

– Största målsättningen är att det ska vara roligt att spela fotboll och att publiken ska trivas. Sen går vi givetvis ut till varje match för att vinna, men det gör väl alla lag.

– Tanken med det här är att det ska bli något även på lång sikt, att det ska kunna finnas ett lag i många år, säger Anders Brandén.

Hede/Vemdalen startar sitt seriespel på fredagkvällen hemma mot Sundsjö, en klubb som också återupptar fotbollsverksamheten efter många års vila. Alla äldre Vemdalingar kan säkert minnas drabbningarna mellan klubbarna på 70-talet.

Erik Hammarsten, Andreas Ekberg, Gustav Bromée och Anders Brandén är några av de spelare som längtar efter att få spela matcher på Vemvalla.

Annons