Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvar i fyran trots förlust

I söndags kunde Lillhärdal jubla över ett säkrat kontrakt i division fyra trots att det blev förlust mot överlägsna seriesegraren Alsen hemma på Solberga. Lillhärdal fick lämna gräset med resultatet 1-4 men då andra resultat gick lagets väg så var det ganska nöjda miner ändå.

Annons

– Det känns ju skönt. Nu tror jag att vi kan ta poäng mot IFK Östersund i sista matchen ändå men det är ju bra att slippa ha pressen på sig, säger tränaren Anders Roos som tycker att hans lag gjorde en bra insats mot Alsen.

Trots att hemmalaget höll spelet väl uppe och skapade några riktigt heta målchanser så var matchen avgjord redan i halvtid. Då hade Alsen gått upp till 3-0 och en sådan ledning släpper inte överlägsna seriesegraren.

– Vi har något friläge som vi missar och så känns några av målen lite onödiga men Alsen är så jämnstarka över hela planen så förr eller senare tvingar de ju fram något misstag.

Lite hopp gavs direkt i andra halvlek då David Larsson reducerade till 1-3 men den glädjen varade tio minuter sedan satte Alsen 1-4 och det var spiken i kistan.

Arkivbild. Lillhärdal krigade bra mot Alsen men västjämtarna var för bra. Glädjande var att fortsatt spel i fyran är säkrat för Lillhärdal.

Annons