Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat inför Härjedalsderbyt - "årets roligaste match"

På fredag drabbar de två Härjedalslagen i division 4 samman på Söderåsens IP när det är dags för årets andra derby mellan Lillhärdal och Hede. Tränarna menar att skade- och sjukdomsläget är lite oklart fortfarande men att lagen är laddade inför "årets roligaste match".

Annons

Tabelläget är inte det bästa för något av de två lagen, Lillhärdal ligger sist och även om Hede ligger fyra platser högre på en femteplats är avståndet uppåt stort och nedåt litet.

Bild från senaste derbyt som slutade 1-1 i Lillhärdal

– Det är intressant med Härjedalsderbyn. Tråkigt bara att båda lagen ligger så risigt till, menar Hedes tränare Stefan Persson men medger också att Hede ligger på samma poäng som Myssjö/Oviken fast med sämre målskillnad så de kan klättra en placering.

Lillhärdal kan med en vinst klättra två platser och tränare Anders Roos är inte orolig.

– Vi har haft en tung säsong med många skador och lite ojämn kvalité på spelarmaterialet men jag tror inte vi ska ha några problem att klara oss kvar i fyran.

Båda tränarna är överens om att derbymatcherna är årets roligaste och ser fram emot att spela inför storpublik på fredag.

– Hede är fysiskt starkare än oss men jag tror vi är mer bolltekniska så det blir nog en jämn match, menar Anders Roos som dock är lite orolig om vilken trupp han får med sig då han har haft skador ochs jukdomskänningar. Stefan Persson tror Lillhärdal blir farliga om de har alla spelare friska.

Lillhärdals tränare Anders Roos

– Det är ett bra lag när alla är på plats och de är säkert taggade så det blir tufft men vi tror på vinst nu på hemmaplan.

Lillhärdal ställde in senaste matchen efter den tragiska bilolyckan i förra veckan och kommer troligtvis spela med sorgeband då flera i truppen kände de som var med i olyckan.

– Det är klart det påverkar men vi försöker fokusera på spelet. Vi får se hur långt det räcker.

Annons