Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdal i storform

Lillhärdal har vaknat till rejält på höstkanten. I söndags tog laget sin andra raka hemmaseger genom 4-0 mot Offerdal. Därmed är Lillhärdal väldigt nära fortsatt spel i division fyra även nästa år.

Annons

– Vi gjorde en bra match. Framförallt har vi agerat som ett lag de två senaste matcherna och verkligen jobbat för varandra, säger Anders Roos efter den sköna segern.

Det började bra för hemmalaget då snabbe Mustafa Haidari rann igenom Offerdalsförsvaret och satt bollen behärskat i nät redan efter tio minuter.

– Det gav självförtroende till laget, vi har haft oflyt och svårt att göra mål i många matcher men nu har det lossnat. Det är ju väldigt viktigt att få göra första målet, påpekar Anders Roos som fick se sitt lag hålla taktpinnen matchen igenom.

I andra halvlek ramlade bollarna in i Offerdalsmålet och 4-0 var kanske i överkant sett till spelet ute på planen men att segern var rättvis är inget att orda om.

– Offerdal skapade knappt en målchans, de hade ett stolpskott i slutminuterna men annars hade Emil Dahlsten en lugn dag i målet, berättar Roos.

Lillhärdal har nu fem respektive sex poäng tillgodo på Brunflo och Strömsund, de lagen möts i en hängmatch på fredagkväll men sen återstår två matcher för alla som är inblandade i bottenstriden. Vad TH erfar så åker endast ett lag ur fyran och det innebär troligen att Lillhärdal redan nu är klara, teoretiskt finns dock en liten risk men LIF har två hemmamatcher kvar och bollen i egna händer.

– Någon poäng till ska vi också ta. Nu på söndag har vi en rolig match mot Alsen, seriens överlägset bästa lag. Vi brukar dock bjuda till bra mot spelande lag och vi vil gärna bli det andra laget som tar poäng av Alsen i årets serie, säger Anders Roos.

Lillhärdal har två raka segrar hemma på Solberga trots att många starka spelare saknas, bland annat lagkaptenen Andre Rydén, här i kamp med en spelare från Stugun i en tidigare match.

Annons