Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdal krossade serieledande IFK borta

Lillhärdals fotbollsgrabbar har verkligen hittat rätt under vårsäsongen. Senaste skalpen togs under söndagen då IFK Östersund besegrades med 3-0 borta på Hofvallen.

Annons

– Vi agerar verkligen som ett lag nu. Alla tar jobbet för varandra och jag tycker att vi tog en rättvis seger, säger tränaren Anders Roos efter matchen.

Inledningsvis var spelet ganska jämnt men Lillhärdal hade något lättare att skapa chanser och härjedalingarna gjorde även det viktiga ledningsmålet då David Larsson snappade upp en boll och satte behärskat i nät.

David Larsson inledde målskyttet i toppmötet mot IFK Östersund.

– IFK spelade bra fram till straffområdet men vägde ganska lätt och vår målvaktsvikarie Andreas Eggen hade det ganska lugnt och det som han behövde ingripa på fixade han stabilt.

I andra halvlek hade IFK en bra period men mitt under denna så kom Dennis Persson upp och drog in ett vackert skott från kanten i nät.

– Väldigt skönt med 2-0 där, säger Roos som sedan tycker att segern var helt ohotad.

Anton Hybrink fastställde slutresultatet till 3-0 med ett långskott och nu är Lillhärdal på allvar med i toppstriden. Faktiskt leder laget serien om de vinner sin hängmatch.

– Vi har Offerdal och Myssjö/Oviken kvar på våren. Det ser ju riktigt bra ut men de matcherna ska också spelas och det gäller att hålla i den inställning som vi har, säger Anders Roos.

IFK Östersund2–Lillhärdal 0–3 (0–1) Målskyttar: David Larsson, Dennis Persson och Anton Hybrink.

Annons