Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas Schwartz fixade seger mot Stugun

Hedes lagkapten, Niclas Schwartz, gjorde matchens enda mål och svarade för en prickfri insats i övrigt när Hede vann hemma mot Stugun. Tre viktiga poäng bärgades men spelmässigt finns det mycket mer att önska.

Annons

Matchen mellan Hede och Stugun började ganska trevande på en mycket svårspelad plan. Två fysiskt starka lag manövrerade ut varandra och några målchanser att tala om fanns inte i första halvlek. Stugun hade en vass nick efter en hörna, Hede likaså.

– Vi slarvar oerhört mycket i första halvlek. Visst är planen studsig men vi väljer väldigt ofta svåra alternativ och det fanns några tillfällen där vi är nära att skapa bra lägen men hittar inte rätt, kommenterar tränaren Lars Nilsson.

Hede hade mycket boll i matchen mot Stugun men ofta höll gästerna hemmalaget felvända.

En del omändringar görs inför andra halvlek och dessa gav ett visst resultat då Hede tog ett klart kommando om spelet, utan att för den skull rada upp några heta chanser.

Målet kommer i mitten av halvleken då Dennis Thunell lyfter in en frispark från mittplan och hittar Niclas Schwartz som nickar bollen otagbart in i mål.

– Niclas förtjänar allt beröm, han gör en rikigt bra match och det var roligt att han fick avgöra, säger Lars Nilsson.

Ett par målchanser vaskas fram, bästa läget att göra Hedes andra mål får Henric Schwartz som blir frispelad av Jesper Persson men Stuguns målvakt lyckas stoppa Henrics lobbförsök.

Hedes anfallare Hazem Aden utmanar ofta och gärna men mot Stuguns kompakta försvar kammade han noll.

I slutsekunderna blir det stor dramatik när Stugun får en rejäl chans efter missförstånd i hemmaförsvaret. Hemmamålisen Andreas Ekberg gör dock en kanonräddning på det närskott som kommer och sedan returen rensats blåser domaren för full tid.

– Det hade varit hemskt om vi tappat segern där. Om vi hade gjort lite bättre ifrån oss så skulle matchen varit avgjord tidigare. Vi slarvar för mycket och vårt kantspel är obefintligt, säger Lars Nilsson.

Niclas Schwartz gjorde matchens enda mål i Hedes seger mot Stugun.

Hede-Stugun 1-0 (0-0) Målskytt: Niclas Schwartz.

Annons