Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressat Lillhärdal fällde seriefavoriten

Lillhärdal bjöd hemmapubliken på en storstilad kämpainsats när laget inledde årets seriespel med en seger på Solberga mot favorittippade Ope. Lillhärdals seger skrevs till 2-1 och starkt bidragande till det var målvakten Emil Dahlstens storspel.

Annons

Lillhärdal fick en smakstart på årets spel i division fyra när laget tog full pott mot Ope hemma.

– En riktig kämpainsats och otroligt skönt. Förra året förlorade vi tre matcher i inledningen med uddamålet och hamnade under press. Jag hoppas att vi kan bygga vidare på det här nu, säger tränaren Anders Roos som berömmer hela sitt lag.

Ope kom som väntat ut och tog hand om kommandot. Första halvlek präglades av väldigt mycket spel mot hemmalagets mål men där var Emil Dahlsten säker och han hade god hjälp av sina medspelare vilka försvarade sig med alla medel.

– Visst får vi vara nöjda med 0-0 i halvtid, medger Roos som kände att något var tvunget att ändras för att komma undan pressen.

– Vi bytte system och valde en offensivare grunduppställning och det fungerade. Då fick vi pressen lite högre, vann några bollar tidigt och sedan tycker jag att vi gjorde en riktigt bra halvtimme.

Var är bollen? Lillhärdals giftige anfallare Dennis Persson och hans lagkompisar tog en skön trepoängare hemma mot Ope.

Lillhärdal fick också en extra kick när frisparksspecialisten Mattias Larsson gav hemmalaget ledningen några minuter in i andra halvlek.

– Målvakten ställde sig lite konstigt och jag var helt säker på att Mattias skulle sätta den, säger Anders Roos som är glad över att ha en spelare med den spetskvaliten i sitt lag.

Ope blev mer och mer stressade och drog även på sig en utvisning tidigt i andra halvlek. Men stadslaget kvitterade ändå tio minuter in i halvleken och oron spred sig lite kring Solberga.

En suck av lättnad kom timmen in i matchen då ett vackert hemmaanfall avslutades med att Pierre Jäderberg kunde nicka in 2-1 vid bortre stolpen.

– Ett psykologiskt viktigt mål, konstaterar Roos som kunde se sitt lag hålla spelet mycket väl uppe fram till slutskedet då Ope åter får till ett rejält tryck vilket blir resultatlöst.

Lillhärdal-Ope 2-1 (0-0) Målskyttar: Mattias Larsson och Pierre Jäderberg.

Annons