Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger mot Frösön

Svegs IK tog sin tredje hemmaseger för säsongen i helgens match mot Frösön. Efter en jämn drabbning vann hemmalaget med 3-2 och tre viktiga poäng bärgades.

Annons

Sveg inledde spelmässigt bra och hade mycket bollinnehav men Frösön var hela tiden giftiga på sina snabba kontringar. Ett par heta målchanser åt båda håll skapades innan Denys Kornilov gav hemmalaget ledningen i mitten av första halvleken med ett välplacerad lyftning över målvakten som var lite för långt ute.

Kornilov ökade sedan på till 2-0, även det med ett långskott och då hade hemmalaget bra kontroll på händelserna. Ny nerv gavs dock när Sveg pressade på i ett anfall och i en tät situation i Frösöns straffområde sparkas en hemmaspelare ner men domaren friar. På kontringen efter så reducerar ölaget.

I andra halvlek är många spelare i Sveg märkbart trötta, lyckligtvis är det lika för Frösön som kom till spel utan avbytare. I mitten av halvleken blir hemmaförsvaret upprullat och kvitteringen är ett faktum.

Med tio minuter kvar får Sveg en frispark två meter utanför straffområdet. Denys Kornilov kliver fram och fullbordar sitt hattrick då denna dundras in i mål.

– Väldigt sköna poäng. Det var nervöst men nu orkade vi hålla i det. Många matcher har vi spelat bra i första halvlek men tappat mycket i andra, nu kämpade vi hela vägen, berömmer tränaren Maxym Kornilov.

Sveg fick jubla över tre mål och tre nya värdefulla poäng. Denys Kornilov, närmast, gjorde alla tre målen för Sveg.

Annons