Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg/Vemdalen avslutade med seger

Under helgen har Sveg/Vemdalens damer spelat sina två sista seriematcher för säsongen, båda på bortaplan. I fredags blev det förlust med 6-2 mot Järpen men på söndagen avslutade laget med en seger, 2-1, mot IFK Östersund.

Annons

– Det var väldigt skönt att få avsluta serien med en seger. Det har gått lite tungt på slutet då vi har haft många skadade och några som inte kommit loss från skola och arbete. Mot Järpen saknades åtta spelare som brukar vara i startelvan och vi hade bara en avbytare, berättar lagledaren Anders Westfält.

Trots decimerat manskap så kämpade tjejerna bra men Järpen var numret större och vann med 6-2.

Matchen mot IFK Östersund blev desto roligare. Hemmalaget tog ledningen efter sex minuter men redan innan kvarten var spelad hade Sveg/Vemdalen vänt efter mål av Camilla Larsson och Anna Backman.

– Stundtals spelade vi riktigt bra. Det är ju lite lättare att spela också på Jämtkrafts konstgräs där det inte blir några snedstudsar.

Trots bra spel och ett övertag i chanser så blev det inga fler mål under matchen.

- Nu har vi tagit 24 poäng och det är nog de flesta nöjda med för målsättningen var inte högre än att vi skulle se till att ha roligt och hålla ett lag igång och det har vi lyckats med. Vad jag vet är inget klart inför nästa säsong men det kommer många bra tjejer underifrån så laget bör ju bli bättre om inte alla rutinerade tjejer slutar samtidigt, säger Anders Westfält som tycker att det ser bra ut för den härjedalska damfotbollen.

Mikaela Bäckström i en tidigare hemmamatch för Sveg.

Annons