Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs herrar tog tre poäng i fotbollspremiären

/

Första matchen för Svegs herrar hemma på IP i division 5 slutade med seger för de rödklädda med 1-0 på söndagseftermiddagen.
– Otrolig skönt att få börja med vinst, säger tränaren Maksym Kornylov.

Annons

Det första och enda målet i matchen kom efter bara några minuter. I ett anfall från Sveg spelades bollen ut till Dennis Thunell på vänsterkanten som kom fri och tryckte in bollen i mål. Dennis Thunell var en av fyra spelar på plan hemmahörande i Hede IK. De spelade på mittfältet i stort sett hela matchen.

Sveg och Hede har ett samarbetsavtal under säsongen vilket gör att lagen kan låna spelare av varandra. För Hedes del, som ju spelar i en division över Sveg, gäller att laget inte får låna ut spelare som stod i startelvan senaste match.

– Alla gjorde sitt bästa på plan idag, Och vi är mycket tacksamma till Hedespelarna som verkligen gav allt och inte höll igen, säger Maksym Kornilov.

Matchen som sådan blev en ganska jämn historia. Sveg hade det största bollinnehavet och det fanns bud på flera mål, samtidigt som Offerdal var ett spelskickligt och tekniskt lag, även de med flera fina chanser. Men Svegs målvakt, Elyas Jafari var omutlig och stod för flera räddningar.

– Mitt hjärta slutade nästan slå vid några av Offerdals chanser, men Elyas gjorde en riktigt bra match, säger tränaren.

Han klev själv in på plan i andra halvlek som högerytter och hjälpte till att lyfta upp spelet på Offerdals planhalva men var rätt sliten efter matchen.

– Jag måste träna mer, säger Maksym Kornilov.

Nästa match är borta mot Järpen den sjunde maj.

Annons