Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

52 anmälningar om stölder från fordon i Jämtland bara under september – Polisen: Så kan du skydda dig

På sin hemsida varnar polisen om att stölder från fordon i Jämtland ökar under den mörkare delen på året. De centrala delarna av Östersund är områdena som sticker ut.

Annons

Stölderna sker oftast från parkerade bilar på eftermiddagen fram till dagen efter då man ska använda bilen igen. Brotten sker främst i centrala Östersund, Odenslund, Marielund, Odenskog och i Torvalla.

Stölderna har enligt polisens hemsida ökat från förra året. Bara under september månad har 52 anmälningar gjorts i Jämtland, vilket är att jämföra med 44 brott samma tid förra året. 37 av dessa kommer från Östersunds kommun.

Polis genrebild

Polisens råd för att skydda sig mot stölderna är att parkera bilen på ett upplyst ställe eller i ett garage och att förvara bilnycklarna på ett säkert ställe. Har man en så kallad key-less bil är polisens rekommendation att nycklarna förvaras i en plåtburk för att förhindra att nyckelsignalen fångas upp. Extraljus med snabbfästen rekommenderas att tas in när bilen inte är under uppsikt och det är en fördel att DNA-märka sina bildelar.

Vidare tipsar polisen om att inte lämna värdesaker, tomma väskor eller kartonger synligt i bilen och att man har stöldskydd på sin bilstereo.

Läs mer:

Polisen varnar för att tömda bildäck kan vara bedrägeriförsök – så genomskådar du bluffen

Man gripen misstänkt för bilstöld

Inbrott och bilstöld vid Vinterparken

Annons