Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara 24 är bättre i Världen

Fäviken tappade några placeringar i rankingen över världens bästa restauranger. Förra gången blev det en 19-plats och den är gången hamnade den Jämtländska restaurangen på 25 plats.

Annons

Fäviken Magasinet i Järpen blev den enda svenska restaurant som finns med på topp 50-listan, rapporterar SVD. Det fanns vissa förhoppningar innan tävlingen avgjordes att Fäviken skulle hamna bland de tio bästa i den superhårda konkurrensen.

Tävlingen som arrangeras av tidningen Restaurants, utser det prestigefulla World's 50 Best Restaurants. Magnus Nilsson som driver Fäviken Magasin var själv nere i London när tävlingen avgjordes.

Världens bästa restaurang heter El Celler De Can Roca och finns i Spanien. Man petade ner Noma från Köpenhamn som 2014 utsågs till världens bästa. Noma hamnade i år på en tredje plats.

Juryn består av 972 krogexperter som röstar på sju restauranger som man besökt under de senaste 18 månaderna. Även om Fäviken tappade några placeringar så finns det bara en nordisk restaurang som ligger före och det är Danska Nomi.

Europa dominerar 25-bästa listan med 13 restauranger. Man tog också de tre första platserna. Två kom Osteria Francescana från Italien.

Annons