Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mild söndag väntar länet – risk för snöslask

Minusgraderna kom smygande under onsdagen och slog till med full kraft i torsdags. Men vargkylan blev inte långvarig och enligt YR och SMHI blir det en mild söndag i länet. Med plusgrader på vissa håll.

Annons

Noll- och plusgradigt väntar på flera håll i länet.

I Östersund inleds söndagen med en temperatur på minus tre grader. Men framemot lunch stiger temperaturen och termometern väntas visa nollgradigt. Vid sex tiden på söndagskvällen väntas temperaturen ha stigit till plusgrader.

I Åre väntas temperaturen stiga något snabbare. Morgonen inleds med minusgrader men vid tolvtiden väntas temperaturen stiga till tre plus. Enligt SMHI kan det förekomma regn under eftermiddagen och på kvällen håller sig temperaturen runt nollan.

I Ragunda kommun och Hammarstrand blir det något kyligare. Enligt YR inleds dagen med fyra minus som sedan sjunker ner till nio minus vid lunch för att sedan stiga och landa runt nollan vid sextiden på kvällen. SMHI förutspår att det som kallast blir fem minus och att det framemot kvällen blir plusgrader.

Inga plusgrader väntas i Strömsund. Minus tre framemot tolvtiden sedan ytterligare ett par minus enligt YR men nollgradigt enligt SMHI. Nollan håller sedan i sig enligt SMHI medan det blir omkring två minus under kvällen enligt YR.

LÄS OCKSÅ: Nisse Simonson krigar mot socker och läkemedelsindustrin – han har 13 000 följare på Facebook: ”Jag har mycket att lära ut”

I Härjedalens kommun och Sveg blir det allra kyligast och omkring minus tio grader under morgonen och förmiddagen. YR håller dock inte med utan beräknar att det blir runt minus fem. Vid tolvtiden uppger båda vädersajterna att det blir mildare. Enligt YR minus ett och enligt SMHI minus fyra. Efter klockan sex är de båda överens om att det blir nollgradigt.

Krokom håller sig på minussidan hela söndagen enligt YR men blir så milt som nollgradigt vid 13-tiden enligt SMHI.

Även i Bräcke är vädersajterna något oeniga. Enligt YR blir det fem, sex minus fram till tolv sedan stiger temperaturen till minus och kvällen blir nollgradig. Medan SMHI förutspår att det blir omkring nio minus och klart under förmiddagen men något mer mulen eftermiddag där temperaturen ligger omkring minus fem för att sedan sjunka till minus sju under kvällen.

I Bergs kommun och Svenstavik går temperaturen aldrig över nollan. Enligt YR blir det fyra fem minus under förmiddagen och sedan omkring två på eftermiddagen och kvällen. SMHI tror att det sjunker ner till omkring minus sju under förmiddagen och sedan stiger till minus ett efter lunch och att temperaturen håller sig där.

LÄS OCKSÅ: Allt fler äldre vill jobba som säsongare i Åre

Annons