Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Annons

Årsmöte hölls i Hedevikens bygdegård den 7 mars. Som vanligt möttes vi av lottförsäljare i ingången till den gästvänligt möblerade lokalen. Vår ordförande Anita Nordén öppnade mötet och kunde hälsa 59 medlemmar välkomna samt dagens gästartister Johnny Wiktorsson och Sören Möller.

Yvonne Dahlsten har slutat som förtroendevald och uppvaktades av ordförande Anita Nordén.Foto: Åke Nilsson

Parentation hölls över avlidna medlemmar med ljuständning och en tyst minut, varefter Anita Nordén läste dikten ”Kanske är det först vid dagens slut” av Atle Burman. Axel Thunell, ordförande i PRO Sveg, valdes att leda årsmötet, och till sekreterare valdes Åke Nilsson. Lite korta utdrag ur verksamhetsberättelsen: Vi har haft fyra medlemsmöten med deltagande av 221 personer, samt fem styrelsemöten.

Våra reseansvariga Judith Myhr och Dagmar Hedin har arrangerat tre resor under året: PRO-båten till Åland, hemlig resa till Minnenas konstpark i Ånge och Sveriges geografiska mittpunkt Flataklacken samt julmarknad på Jamtli – 115 personer har deltagit.

Studier: Kom igång med din dator och trafikkurs. Friskvård: vattengymnastik i skolbassängen, styrketräning i Hede och Vemdalen, motionsdanser i Hede, Hedeviken, Vemhån och Vemdalen, bowling i Vemdalen. Lotterier: tombola i Hede och Vemdalen samt PRO:s skraplotter Övrigt: Sångträffar två gånger per månad med uppträdande på medlemsmöten och på äldreboendena i Hede och Vemdalen. Servering varje skoldag på skolan i Hede.

Den ekonomiska berättelsen föredrogs och på förslag av revisorerna beviljade mötet styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året. Hela styrelsen omvaldes för det kommande året. Valen till alla förtroendeuppdrag gick snabbt tack vare ett gediget förarbete av valberedningen, och efter det tackade Axel Tunell för sig och Anita Nordén överlämnade en vårblomma för väl förrättat värv. PRO:s förtjänsttecken för fem års aktivt arbete i föreningen tilldelades Olle Hermansson, Dagmar Hedin och Per-Åke Persson men ingen var närvarande.

Efter mötet bjöds vi på en mustig soppa, kaffe och en god kaka samt lottdragningar. Johnny och Sören bjöd på njutbar underhållning i en timme med mycket Elvis, varefter alla for hemåt till den vanliga vardagen, kanske lite gladare i sinnet. Tack Hede för detta året, nu tar Vemdalen över. Åke Nilsson

Annons