Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingarna om Bussgods fortsätter – intressenter har hört av sig om att ta över verksamheten

Den 7 november beslutade regionfullmäktige att Länstrafiken får i uppdrag att avveckla bussgods. Nu skriver Socialdemokraterna och Moderaterna i länet att flera intressenter har hört av sig om att ta över hela eller delar av verksamheten.

Annons

Eftersom produkten ”bussgods” ägs av Bussgods Sverigefrakt AB så kunde inte samtalen som hölls innan beslutet fattades av regionfullmäktige leda till någon överenskommelse. Det var heller inte möjligt för Bussgods Sverigefrakt AB att inleda förhandlingar med intresserade företag innan beslutet fattades.

Nu meddelar Bussgods Sverigefrakt AB att de ska börja se över hur godsflödet för Bussgods i Jämtland Härjedalen ska lösas och vad som kan hanteras av dem eller av något annat företag.

I dagsläget går det enligt pressmeddelandet inte att säga hur eller om det kommer att påverka kunder och ombud. Så snart all information är klar kommer dessa kontaktas av Bussgods Sverigefrakt AB.

Framtiden för Bussgods avhandlades vid ett extrainsatt regionfullmäktigemöte.

– Det var nödvändigt att regionen var tydlig i sitt beslut i tisdags, säger regionrådet Robert Uitto (S). Nu när beslutet är fattat ska vi bidra till en bra lösning för kunderna tillsammans med Bussgods Sverigefrakt AB. De kontakter som vi redan haft med intresserade företag kommer att underlätta det arbetet.

Mer läsning:

Beslutet är fattat – Bussgods läggs ner

INSÄNDARE: Rädda Bussgods!

Petter Bergner: Bussgods borde ha fått en andra chans

Frågan om Bussgods framtid lever vidare – regionfullmäktige röstade för återremiss

Bussgods hotas av nedläggning: ”Det är uteslutet att vi kan täcka mer underskott”

Annons