Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt svalt och nederbörd under veckan – då kan solen komma tillbaka

Vädret har lämnat en del att önska för jämtar och härjedalingar den här sommaren. På lördag kan det däremot spricka upp lite, med temperaturer runt 20 grader.
– Men på söndag ser regnet ut att komma tillbaka igen, säger Maria Jönsson, meteorolog.

Annons

Senast under gårdagen slog åskoväder ut strömmen för omkring 2 000 kunder till elbolaget Eon i Strömsunds kommun. Bortsett från några få undantag har vädret i länet under det senaste dygnet präglats av regn och rusk, mer likt en frisk septemberdag än heta juli.

– Det ser ut att hålla i sig i Jämtland under både tisdag och onsdag, även om det splittras upp lite imorgon så att regnet inte blir fullt så påtagligt, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Även torsdagen väntas bli regnbetonad första halvan av dagen, men mot eftermiddagen kan det bli bättre.

Temperaturerna väntas ligga mellan 10 och 15 plusgrader fram till på fredag, då det kan bli varmare. På lördag har länsbor och besökare veckans största solchanser. Då väntas temperaturerna stiga upp mot 20 grader och det ser ut att vara mestadels uppehåll runt om i Jämtland och Härjedalen.

– I bästa fall kan det bli en del sol under dagen, säger Maria Jönsson.

Har man svårt för soligt väder och älskar regn så kan man bli ganska nöjd under söndagen. Prognosen är att ett rejält lågtryck från väst drar in över stora delar av landet.

Har vi ett ovanligt uselt juliväder i Jämtland?

– Tittar man på siffror från de första dagarna av månaden så låg länet över det normala i temperaturer. Men de senaste dagarna har tempen legat under det normala i Jämtland och det ser även fortsatt ut ligga 1-2 grader kyligare än vad det brukar. Generellt sett har mellersta och norra norrland ganska dåligt väder just nu, säger Maria Jönsson.

Läs mer:

Stort strömavbrott i Strömsunds kommun

Dagens väder

–––

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Annons