Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylla och stök i midsommar

Det har varit en del stök och fylleri under midsommarfirandet runt om i Jämtland.

Annons

Från polisens sida har det varit en förhållandevis lugn midsommarafton. Men det har ändå varit en hel del fylla och småbrott.

Under sena midsommaraftonskvällen och natten till lördagen har totalt nio personer omhändertagits för fylleri. Det handlade om tre män i Sveg, varav en av dem stoppades av polis när han stod och vinglade på ett biltak under en farlig bilfärd. En annan man var kraftigt berusad och nekades därför att köpa öl på en pizzeria. Mannen blev då arg och polis kallades till platsen.

En kvinna i 20-årsåldern som bar kniv i Sveg misstänks för brott mot knivlagen.

En berusad och arg kvinna omhändertogs i Oviken i Bergs kommun.

I Östersunds kommun har fem personer omhändertagits, bland annat en man som hittades sovande på Rådhusgatan.

En annan man togs omhand efter att ha gått omkring och slagit med en träpåk i närheten av Berners. När polisen skulle omhänderta mannen blev han aggressiv och gjorde kraftigt motstånd. Han fick beläggas med både fotfängsel och handfängsel.

Det har även rapporterats om rattfylleri och narkotikabrott.

En manlig mopedförare i 20-årsåldern stoppades och kontrollerades av polis. Mannen visade tecken på att vara narkotikapåverkad och är därför misstänkt för drograttfylleri. Vid kontrollen visade det sig även att mopeden var stulen och att mannen saknade körkort för att köra den varpå han också är misstänkt för olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Annons