Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra viltolyckor på en dryg timme – här skedde de

Under fredagsmorgonen har det skett fyra viltolyckor inom en halvtimme. En älgkrock, två rör hjortar och en rådjur.

Annons

På sin hemsida skriver polisen att en privatperson har sett en hjort haltat över vägen vid Trångsviken i Krokoms kommun. Det skedde strax efter halv sju i morse. Enligt polisen har de inte fått någon uppgift om att någon kört på en hjort, men skickar ut en eftersöksjägare för att undersöka. Bilisten märker ur var hen såg hjorten försvinna in i skogen.

Några minuter senare så krockar en bilist med en hjort på E45 mellan Överhogdal och Ytterhogdal i Härjedalens kommun. Ingen person ska ha skadats, men djuret blev det. En eftersöksjägare kallas ut.

Strax före sju krockar en bilist med ett rådjur vid Föllinge, Krokoms kommun. Ingen person ska ha skadats. Eftersöksjägare kallas ut för att hitta rådjuret och se om det blivit skadat.

Strax före åtta så krockade en bilist med en älg på E45 vid Svenstavik. Föraren klarade sig oskadad och älgen blev liggande på vägen. En jägare fick avliva älgen.

Lite senare, vid halv tio, ska en lastbil ha krockat med en älg på länsväg 340 vid Nordannälden. Chauffören skadades inte och det var oklart om älgen skadades. En eftersöksjägare kallades in för att kolla den saken.

Polisen har nyligen haft en temavecka för att uppmärksamma bilister på faran med vilt på vägarna. Viltet dyker oftast upp vid gryning och skymning. När dagarna blir kortare så hamnar just gryning och skymning samtidigt som antal bilister ökar på grund av bland annat jobbpendling. Så kör försiktigt.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Annons