Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avies: "Inte ett enda dödsfall"

Efter hårda kritiken.
Nu svarar Avies.

Annons

I ett pressmeddelande som skickades ut under fredagen så svarar nu estländska Avies vd Allan Soll på kritiken mot bolaget.

"Avies har inte haft ett enda dödsfall bland passagerare eller flygbesättningar till följd av en olycka med ett av sina flygplan i sin 24-åriga verksamhets historia", skriver Allan Soll.

De landningsproblem som Avies haft, bland annat när man halkade av landningsbanan i Torsby, tycks företaget tycka är flygplatsernas fel:

"Landning på kontaminerade banor innebär ökad risk i samband med inbromsning och styrförmåga. Landningsbanan får inte vara kontaminerad under några omständigheter, och om så är fallet, är flygplatserna skyldiga att rengöra dem", skriver Allan Soll.

Hur det kommer sig att Avies är mer drabbat av denna förmodade nersmutsning av landningsbanor framgår inte av pressmeddelandet.

Att det till synes gjorts service på plan i samband med att de ska lyfta beror i själva verket på en ökad kontroll enligt Allan Soll:

"Som en ytterligare åtgärd under de senaste veckorna, har vi inspekterat alla våra flygplan för att säkerställa att dessa i alla delar fyller det av myndighetens utfärdade regelverk. Vi erkänner att vi har skapat störningar i vår regularitet. Genom att vi har gjort denna extra genomgång av våra flygplan, har vi åsamkat våra kunder en del olägenheter. Vi ber våra kunder om ursäkt för detta."

Men nu ska de kontrollerna minskas uppger Allan Soll.

"Vi är nu beredda att återuppta normal trafik, och kan försäkra våra passagerare att alla våra flygningar är säkra", skriver han.

Mer läsning

Annons