Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruksvallarna länsbäst i schackfyran

/
  • De är länsbäst i Schackfyran. Mina Salomonsson, Olle Salomonsson, Oskar Branden, Viktor Branden, Felix Thoren, Messner Wagenius, Milton Nissblad, Erik Oden, Olina Myhr, Marcus Grefstad och Leonard Myhr.

Fjärdeklassarna från Härjedalens skolor dominerade och knep de tre första platserna när länsfinalen i Schackfyran avgjordes i Östersund under lördagen.

Annons

– Helt otroligt, jag var fullkomlig lyrisk när jag åkte hem. Det har nog aldrig hänt att en och samma kommun tagit de tre första platserna, säger John Karlsson i Hede.

Det blev rena uppvisningen när eleverna från Härjedalen satte sig ner och flyttade pjäser vid länsfinalen. 200 ungdomar hade samlats och det visade sig att lilla Bruksvallarna var den bästa klassen. De vann finalen och spelade totalt ihop 423 poäng. Insatsen är än mer imponerande då laget förutom fjärdeklassare bestod av både tredje- och andraklassare.

Vassast av alla var Olina Myhr, som går i tvåan, hon vann alla sina matcher.

– Imponerande, det var inte länge sedan klassen inte kunde något om schack. Men deras lärare Anna Söderén startade upp och bland annat har jag och andra schackkunniga varit uppe i Bruksvallarna så de har kommit i gång, säger John Karlsson.

Tvåa kom Sonfjällskolan som är unika på det sättet att det är åttonde året i rad de går vidare till riksfinal. Tredjeplatsen tog av Furulundskolan i Lillhärdal som fullbordade trippelsegern. På fjärde plats kom Fjällängskolan i Östersund som även de tar sig till Riksfinalen.

Finalen avgörs i Västerås den 6 juni

Distriktsfinal Jämtland/Härjedalen 2014/15

1) Bruksvallarnas skola 423, 2) Sonfjällskolan, Hede 393, 3) Furulundsskolan, Lillhärdal 350, 4) Fjällängsskolan, Östersund 332, 10) Lofsdalens skola 251, 11) Funäsdalens skola 242

Mer läsning

Annons