Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bybor skeptiska till skoterreglering

/
  • Gunnar Hedin fick en klar bild över lokalbefolkningens åsikter om att skapa ett skoterregleringsområde.

Under ett möte med skoterfolk och markägare i Vemdalen kom det tydligt fram att intresset för att skapa ett skoterregleringsområde inte ligger för byborna.

Annons

Under tisdagskvällen träffades ett 50-tal personer för att diskutera förutsättningarna kring ett föreslaget skoterregleringsområde i Vemdalen. Samtalsledare var Gunnar Hedin, skoterprofil och lokalpolitiker.

– Det är intressant att få en bild över vad folk som bor i bygden tycker, säger Hedin som kunde gå från möteslokalen med ett ganska klart grepp om var lokalbefolkningens åsikter ligger.

När han ställde frågan och ville ha handuppräckning på om det var önskvärt med lokala trafikföreskrifter för skoteråkningen eller om ett regleringsområde var att föredra så räcktes en hand upp när regleringsområde kom på tal. Övriga i lokalen föredrog en annan lösning.

– Det fungerar ju väldigt bra som det är nu. Skoterklubben har avtal med 98 procent av markägarna som det är nu och ska ett ledbolag starta måste ju dessa sägas upp och omförhandlas, kommenterade Nisse Söderberg och Torsten Påhlsson under kaffepausen.

– En lösning som verkar vara gångbar och önskad är att styra upp skotertrafiken med lokala trafikföreskrifter. När vi i kommunstyrelsen hade frågan om ett skoterregleringsområde upp så kom det in väldigt många synpunkter som var emot. Skoterklubben har avtal med markägarna och många av dessa har sagt att de inte tänker skriva avtal med något ledbolag, berättar Gunnar Hedin.

Att trafiken måste styras upp kring Vemdalsskalet och Björnrike är dock givet men detta var mötesdeltagarna i stort sett eniga om att det skulle kunna lösas på ett enklare sätt än att göra ett regleringsområde.

Mer läsning

Annons