Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byns företagargrupp tar över campingen i Hede

/
  • Hede Camping har fått nya ägare. Hede företagargrupp har köpt anläggningen och en arbetsgrupp ska nu ta fram en plan för underhåll och hur driften ska se ut.
  • Säljaren Christian Wass lämnar över Hede camping till Hede företagsgrupp där Lars Bygdén är ordförande.

Hede Camping har fått nya ägare. Hede företagargrupp har köpt anläggningen och en arbetsgrupp ska nu ta fram en plan för underhåll och hur driften ska se ut.

Annons

Företagsgruppen har under en tid förhandlat om ett köp då de oroat sig för utvecklingen på campingen i Hede.

– Genom vår ideella förening kommer nu campingen och området ägas av oss som bor här. Behovet av renovering och nyinvestering är stort. Vi hoppas att alla nu vill hjälpa till för att få området bli attraktivt igen, säger Lars Bygdén, ordförande, Hede Företagargrupp.

Den stora campinganläggningen invigdes med pompa och ståt 1980. Då kunde campinggästerna glädjas åt att hitta Europas finaste och mest välutrustade camping i Hede. Hela anläggningen uppfördes som en kompensation för det intrång exploatörerna gjorde när Halvfari kraftverk byggdes några kilometer uppströms Ljusnan från campingen.

Anläggningen skänktes till kommunen och under åren har det varit många turer kring campingen.

– Visst är det en utmaning att utveckla campingen men vår förhoppning är att sakta men säkert sätta anläggningen i det skick som gäster och framför allt hedeborna önskar, säger Lars Bygdén.

– Men vi är medvetna om att det krävs åtgärder som är resurskrävande. Mycket av underhållet är eftersatt och det kommer att krävas investeringar.

Nuvarande arrendator kommer att se till att verksamheten fungerar till och med april.

– I dag vet vi inte hur vi ska göra, men det troliga är att anläggningen, eller delar av den, även i fortsättningen kommer att arrenderas ut.

Härjedalens kommun beslutade 2006 att sälja campingen och köpeskillingen var då 250 000 kronor. Köpare var då Christian Wass som nu lämnar över till företagargruppen.

Priset för campingen blev i dag 750 000 kronor.

– Absolut inget att säga något om, bland annat har det tillkommit några hus för uthyrningsrum samt andra investeringar som gjorts, säger Lars Bygdén.

Mer läsning

Annons