Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet vill ha kvar banken i Funäsdalen

/

I ett öppet brev till ledningen för Swedbank i Härjedalen/Jämtland så kritiseras beslutet att stänga kontoret i Funäsdalen.
– Det borde gå att hitta andra lösningar, säger Anders Häggkvist, Centerpartiets starke man i Härjedalen.

Annons

För en vecka sedan kom beskedet, Swedbank stänger sitt kontor i Funäsdalen. Sista öppetdag blir den 25 februari 2015.

Bakgrunde är ett vikande antal besök på kontoret i Funäsdalen både när det gäller bokade och obokade besök. Sedan några månader tillbaka har Swedbank öppet endast en dag i veckan för kunder som inte bokat besökstid.

– Det är inte hållbart att driva kontoret längre, sa Mattias Johansson, kontorschef i Funäsdalen, Sveg och Svenstavik i en kommentar.

Nu uppmanar Centerpartiet i Härjedalen bankens ledning att tänka nytt, eller "kreativt" som partiföreträdarna skriver i sitt öppna brev.

– Vi tycker att man borde kunna hitta andra lösningar än att stänga kontoret. Det finns säkert en massa administrativa tjänster som skulle kunna utlokaliseras till sådana här ställen. Jag förstår att personalen inte kan sitta och vänta på kunder, men det borde gå att kombinera med andra uppgifter, säger Anders Häggkvist från Centerpartiets styrelse.

Kontorschef Mattias Johansson förstår den frustration som finns och att han uppskattar att olika synpunkter framförs.

– Men beslutet har föregotts av mycket analys och försök att hitta andra sätt att lösa den här frågan. Det här är ett välgrundat och väl genomarbetat beslut som vi inte kommer att ändra, säger han och pekar på det faktum att banken inte lämnar kommunen.

– Vi finns kvar i kommuncentret Sveg där vi har en stark enhet med kompetens inom både företags- och privatmarknad.

Anders Häggkvist å sin sida menar att det reda i dag är mycket av koncentration och centralisering av olika tjänster till större orter.

– Det är inte bra. Den här servicen behövs i Funäsdalen och det är också viktigt för kommunen att vi får behålla så många jobb som möjligt, säger Anders Häggkvist.

Mer läsning

Annons