Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jagar minnen från Härjedalen

/
  • Sara Swedenmark och Malin Palmqvist är just nu ute på turné för att samla minnen från bland annat Härjedalen till en ny bok.

Den nya boken "Det dolda landskapet" kan ses som en alternativ guidebok och innehåller personliga berättelser från Jämtland och Härjedalen. Just nu är redaktörerna ute på turné för att samla ihop minnen.

Annons

Minnesboken kommer ut i november 2015. Under sommaren finns det möjlighet för alla att skicka in personliga minnen från Härjedalen, som kan vara allt ifrån 1920-talet till i dag.

– Det ska vara korta minnen, både dramatiska och vardagliga. Än så länge har vi fått in minnen från Råndalen och Tänndalen, och vi hoppas på fler minnen från hela Härjedalen så vi får en stor spridning, säger Malin Palmqvist och Sara Swedenmark som är redaktörer till boken.

Det finns två tidigare böcker som har samma koncept men som i stället handlar om Östersund och Sundsvall.

– Men den här gången kände vi att vi ville få med mindre byar och människors personliga minnen från dem, säger Malin Palmqvist.

– Det som är så roligt med de här böckerna är att det är sådan rolig blandning, allt från cirkuselefanter till tonårsspyor, säger Sara Swedenmark.

– Sedan hoppas vi på bidrag från alla åldergrupper. Vi finns på Twitter och Facebook där vi heter Det dolda landskapet, där hoppas vi locka de yngre till att skicka in minnen också, säger Malin Palmqvist.

De har också en blogg där de löpande uppdaterar med minnen som skickas in.

– Senast sista augusti ska man ha skickat in sitt minne sa att det kommer med i boken. Sedan kan man skicka in ett minne till bloggen så publicerar vi det där, det blir som en fortsättning på boken, säger Malin Palmqvist.

Mer läsning

Annons