Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Div 3 spelare åtalas för grov rattfylla efter pubkväll

/

En av de utländska spelarna i div 3 laget Ytterhogdal åtalas för grov rattfylla och olovlig körning. Spelaren har erkänt händelsen.

Annons

Det var den natten till måndag den 14 september spelaren stoppades av polisen efter Köpmangatan i Östersund. Han hade lämnat en restaurang vid halvtvå tiden på natten och hoppade bakom ratten på en bil och körde iväg. Vid kontroll visade det sig att han hade druckit alkohol i den mängd att hans utandningsluft uppgick till minst 0,50 milligram per liter, vilket motsvarar 1 promille. Enligt åklagaren bör brottet anses som grovt. Vidare framförde han bilen utan att ha giltigt körkort vilket innebär att han även åtalas för olovlig körning. Spelaren har under polisförhör erkänt.

Enligt Ytterhogdals IK har spelaren själv inte berättat för klubben om händelsen.

– Jag fick reda på detta i efterhand. Det som har hänt är inte bra och absolut inte acceptabelt, säger Leif Nilsson, Ytterhogdals IK.

Han fanns med i senaste hemmamatchen. Känns det rätt?

– Nja, då hade vi inte allt klart för oss. Men läget är naturligtvis annorlunda nu när stämningen och åtalet har kommit.

Leif Nilsson säger att man i klubbledningen ska diskutera hur de går vidare och framför allt höra vad spelaren säger.

– Vad jag förstått hade det blivit lite stökigt efter en pubkväll i Östersund och att han efter den kört iväg.

Ytterhogdal har en match kvar, Hofors borta nu på lördag, finns han med då?

– Mycket osäkert, men den frågan måste jag diskutera med övriga i klubben innan jag ger klart besked hur det blir med den saken.

Åklagare påpekar att ärendet är brådskande då den tilltalade snart lämnar Sverige.

Mer läsning

Annons