Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin Backén vann i Östersund

/
  • Matilda Bäck, Svegs IK, kunde genom en fjärde och en femteplats säkra sitt deltagande i J/H-laget under ICA-Cup som avgörs i Ulricehamn.

Under helgen har längdåkarna tävlat i klassisk stil både i Östersund och Stugun. Bäst lyckades Elin Backén, Svegs IK, som segrade i Lilla Östersundsspelens D16-klass och tog en silverplats i Lillknösen.

Annons

Det har varit viktiga ungdomstävlingar både lördag och söndag. Både Lilla Österundsspelen och Lillknösen räknas in i uttagningarna till distriktslagen för ungdomar mellan 13 och 16 år.

Elin Backén var i det närmaste klar redan innan men hennes två topplaceringar gör att hon tveklöst är kvalificerad till Folksam Cup som avgörs i mars för 15-16 åringar. Även Svegsgrabben Jesper Persson är nu klar genom att ta en tredjeplats i Östersund, tävlingen i Stugun avstod han.

– Jag hoppas på att vara i form till helgen då det är USM, därför hoppade jag över Lillknösen, förklarar han.

I Folksam Cup kommer fyra tjejer och fyra killar från varje årskull med i J/H-laget.

Till ICA-Cup är det topp åtta i sammandraget som gäller för ungdomarna. De körde även sin final i Stugun då deras cup avgörs i Ulricehamn redan nästa helg.

Enja Jonsson, Ytterhogdals IK, är en av de uttagna, bland annat genom en fin insats i Stugun där hon blev trea i D13.

Svegstjejerna Matilda Bäck och Julia Hansson säkrade också en distrikslagsplats medan sekunderna inte var på Elin Busks sida. Nu ligger Elin nia sammanlagt och har därmed ändå en chans att komma med som reserv.

I de yngre klasserna kom en seger till Sveg genom Ida Backén i Stugun. I samma klass, D10, blev Iris Zachrissson trea.

Funäsdalen visade också att de är på väg in i längdåkningscirkusen på allvar. En rad unga åkare från klubben gjorde fina prestationer i Östersundsspelen. Alba Johansson, D12, Jonathan Lindberg, H10 och Novali Johansson, D10 tog samtliga brons i sina klasser.

Mer läsning

Annons