Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma tar över efter Ernst

/

Mellanskog har anställt en ny skogsinspektör vid kontoret i Hede. Emma Olsson tar över efter Ernst Halvarsson som efter 41 år lämnar Mellanskog och blir pensionist.

Annons

– För mig är det rena drömjobbet. Jag gillar att vara ute i naturen och att träffa mycket folk, säger 30-åriga Emma Olsson.

Hon är uppvuxen i Hoverberg men efter att ha utbildat sig till skogstekniker bar det iväg söderut. Närmare bestämt i Västmanland och Sala. Men längtan till fjällen gjorde att hon flyttade till Härjedalen..

– Framför allt var det fjällen som drog. Jag flyttade till Funäsdalen och när den här tjänsten i Hede var ledig sökte jag direkt, säger Emma.

För två år sedan flyttade Mellanskog till nya fina lokaler som ligger där Swedbank höll hus. Här har Emma Olsson sitt kontor med besökstid onsdagar mellan klockan 8-12. Kollegorna i Härjedalen, Jan-Erik Svensson och Anders Häggkvist, är stationerad i Sveg.

– Men Ernst är kvar till juli då han går i pension. Det känns tryggt, säger Emma.

Mellanskog ägs av 32 000 skogsägare och 30 procent är privat skog. Geografiskt finns Mellanskog från Gotland till Härjedalen. I Hede har man funnits i 25 år.

– Jag har ett stort område, från Vemdalen upp till norska gränsen. Mitt uppdrag är att hjälpa till med virkeskontraktering, rådgivning till medlemmar och leverantörer, avverkningsplanering samt försäljning av föreningens tjänster.

För Ernst Halvarsson, 65 år, känns det lite konstigt att sluta.

– Jag har ett jättebra jobb och träffar många trevliga människor. Emma kommer att klara det här galant men jag hoppas att kunna rycka in även framöver trots att jag går i pension, säger Ernst Halvarsson.

Mer läsning

Annons