Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett ton lokal fisk blir mat till barn och äldre i Härjedalen

Ur Grundsjön i Långan dras det varje år flera ton sik upp som en del i att bevara rödingen i sjön. Ett ton går till kommunal mat.

Annons

På sin hemsida skriver Härjedalens kommun att ett ton av den sik som dras upp ur Grundsjön tas om hand av kommunen. Fisken rensas och fileas i fiskeslakteriet i Ljusnedals och blir sedan biffar och bullar i Svegmons kök.

Maten, som alltså både fångas, bereds och tillagas lokalt, kommer enligt kommunen att serveras till barn och äldre i hela Härjedalen.

Grundsjöprojektet drivs för att rödingen i sjön ska bevaras. Det innebär att man drar upp sik för att ge rum åt den hotade rödingen.

Projektet drivs av Fortum Renewables Energy, Länsstyrelsen i Jämtlands län, Härjedalens kommun och Långå fiskevårdsförening och har pågått i över 10 år.

Nyfångad sik rensas.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

TH:s iPhone-app

TH:s Android-app

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons