Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel artikel om basketen i veckans Tidningen Härjedalen - här är den rätta

Tyvärr blev det fel text om Härdals senaste basketmatcher i veckans Tidningen Härjedalen. Vi ber om ursäkt och publicerar den rätta artikeln här på webben.
Serieledande Härdal är helt omöjliga i baskettvåan. Laget tog sin sjunde raka seger när man i helgen spelade två matcher under söndagen.

Annons

– Skönt med dessa segrar, en visste jag vi skulle klara av men att vi går ut och princip kör över Kramfors efter en match mot Sundsvall är starkt gjort av oss då vi endast hade sju spelare, säger Ingo Nord.

Att spela två bortamatcher samma dag stoppar inte Härdal. Först tog laget sig an Sundsvall och sedan drog de iväg till Kramfors. Det blev vinst i båda för det rutinerade laget.

– Sundvallslaget har inte vunnit en match i år . Vi trodde nog att det bara var att ställa ut skorna så skulle de springa av sig själv. Men tyvärr så vet vi att de inte gör det, berättar Ingo Nord.

Tunga ben och bortkastade bollar, hela 12 stycken i första perioden, vilket gjorde att de låg under med hela 24-15 efter den första perioden. I andra börjar Härdal kämpa lite och får i några enkla bollar.

Nyförvärvet Erik Andersson, 19 år och 116 kg på 204 cm, börjar komma in i matchen vilket gör att Härdal kan ta kommandot och ledning i halvtid med 4 poäng.

Härdal sparade sedan på krafterna och kunde vinna komfortabelt med 8 poäng.

– Sen blev det en snabb dusch för transport till Kramfors för en sen kvällsmatch mot Kramfors som spelat bättre och bättre på slutet med vinster mot Jämtland och ett Umeå lag. Kramforsmatchen börjar lite trögt igen vilket gör att vi ligger under med 22-20 efter den första, säger Ingo Nord.

De äldre gubbarna började visa vägen och drar upp tempot i den tempofattiga matchen vilket gör att Härdal vinner den andra perioden med 30-21 och leder matchen med 7 poäng i halvtid.

– Zackes fina skytte gjorde att vi vände på matchen och vi kan enkelt köra över Kramfors.

För söndagens insatser stod Andreas "Zacke" Zackrisson och Ingemar "Ingo" Nord. Även Niklas Jansson för hans försvarsinsatser för dagen.

– Nämnas bör även Erik Andersson som gör comeback på basketplanen efter knäproblem i unga år. Stor och stark under korgarna vilket öppnar upp för oss skyttar, berättar Ingo Nord.

Lillhärdal - Sundsvall 81-73 (24-15)(10-24)(14-16)(25-26)

Lillhärdal - Kramfors 105-75 (22-20)(21-30)(13-22)(19-33)

Mer läsning

Annons