Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera utan teve efter fiberstrul

/
  • Katarina Dahlsten, Funäsdalen, är en av fiberkunderna i Härjedalen som har varit utan teve sedan den 19 december.

Fiberkabel direkt i huset skulle säkra både snabbt bredband och säkert tevetittande. Men så blev det inte. Den moderna tekniken hackar och nu har det varit svart i rutan i nära fem veckor.
– Trist, man betalar ganska mycket pengar och då ska det fungera, säger Katarina Dahlsten i Funäsdalen

Annons

När familjen byggde sitt hus i Funäsdalen bestämde de sig att koppla in fiber. Trots anslutningsavgiften var det värt pengarna menade de och framför allt skulle det säkra både datatrafik och teve sändningar.

– Nu vet jag inte vad jag ska göra. Visserligen kan man tycka att det är ett i-landsproblem när teven krånglar, men betalar man för en tjänst ska det väl fungera, säger Katarina Dahlsten.

Abonnemangsavgiften till Canal Digital, dryga 500 kronor i månaden, har hon betalat både för december och januari. Men någon fungerande teve har hon inte.

Under jul och nyår har familjen varit utan teve. Många samtal har det blivit till både nätägaren, Härjeåns Nät, och Canal Digital som står som teveleverantör. Men det är fortfarande svart i rutan.

– Nu börjar jag ge upp hoppet. Ingen verkar bry sig och det är väl lika bra att sätta upp en parabol i stället, säger Katarina.

Allt slogs ut den 19 december, inklusive internetkopplingen till datorerna. Det sistnämnda felet åtgärdades snabbt men teven förblev svart.

– Hos oss är teven i gång ofta, nu blev hela jul- och nyårshelgen förstörd när alla var samlade här hemma. Nu har det snart gått fem veckor och det är fortfarande fel, säger Katarina.

Katarina Dahlsten har nu sagt upp avtalet med Canal Digital.

– Blir intressant at se om de betalar tillbaka några pengar. Men det viktigaste är nu att få i gång teven igen.

FOTNOT

Efter artikelns pressläggning började teven fungera igen hemma hos Katarina Dahlsten.

– Om inte Tidningen Härjedalen hade börjat granska det här hade det förmodligen taget ännu längre tid, säger Katarina.

Mer läsning

Annons