Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlorade mot Leksand

Svegs IK:s damlag i division ett förlorade mot Leksand i lördags med 2-7. Svegsspelarna hade ett lugnt och jämnt tempo men saknade flera av sina etablerade spelare.

Annons

 – Vi hade för mycket respekt för Leksands spelare från riksserien. Saga Nissa fick göra för mycket som hon ville. Hon var visserligen väldigt duktig och gjorde fem mål; de fem som gjorde skillnaden, säger Svegs tränare Tommy Svensson. 

Några av Svegs nyckelspelarna kunde inte vara med. De var tvungna att tacka nej till matchen på grund av arbete.

– Hade vi hade haft fullt lag hade vi vunnit, säger Tommy Svensson. Jag skulle vilja säga att de Svegstjejer som var med och spelade vann, de som förlorade var de som inte deltog. De som deltog krigade på bra.

Svegslaget ska nu jobba med att ta bort respekten för motståndarnas stjärnspelare.

– Det här är ändå ett steg i rätt riktning. Vi har spelat bättre och bättre under säsongen. Vi har ett stort problem  med att vi är på is en månad senare än alla vi spelar mot i division ett, säger Tommy Svensson.

I Svegs ishall finns inte is förrän i september.

– Vi har mycket att ta igen. Nu, i november, börjar vi komma ikapp. När vår serie börjar i september har motspelarna varit på is länge. Vi vill vara ett mittenlag och etablera oss där vi slutade i fjol. De poäng vi tar tar vi i slutet av serien när vi har kommit ikapp med isträningen.

I år har Sveg mött topplagen i början av serien.

– Det är bra, nu har vi kommit in i serien och blivit varma i kläderna. De lag vi har kvar att möta har vi större chans att vinna över.

Tränaren vill särskilt berömma My Jönsson, som normalt är forward, men spelade back i denna match.

– My gjorde det riktigt bra och med ett leende, säger Tommy Svensson.

Målgörare i Sveg: Ingrid Larsson och Elsa Svensson.

Mer läsning

Annons